Laat ik mij even voorstellen

Mijn naam is Sebyl Wolters Verberkt. Ik ben geboren in 1965 in Beek (Montferland) en opgegroeid in een liefdevol gezin samen met mijn papa en mama, mijn zus en broer.

In 1996 ben ik getrouwd met Tonnie en inmiddels ben ik de trotse mama van twee prachtige dochters Bo en Juliët. En bazin van Scott, een niet luisterende west highland white terrier.

Sinds mijn 18e ben ik werkzaam geweest als doktersassistente, een beroep waar ik buiten veel mooie ervaringen ook veel verdriet en diepgaande gesprekken met ernstig zieke mensen en nabestaanden heb gedeeld. 1 februari 2018 heb ik dit beroep losgelaten om me volledig te kunnen richten op mijn beroep als uitvaartbegeleidster. Mijn ervaringen als doktersassistente neem ik mee.

 

In mijn familie ben ik helaas veel mensen verloren. Familieleden waar ik veel van hield en die ik tot op de dag van vandaag mis. Ik weet dus hoe een verlies kan voelen en begrijp het verdriet van de nabestaanden. Verdriet waar een periode voor staat om dit te verwerken. Bij de ene nabestaande duurt dit maanden en bij de andere levenslang. Ieder heeft hiervoor zijn of haar eigen tijd.

In mijn leven is er altijd het besef geweest dat het overlijden niet het einde is. De liefde tussen mensen zal altijd blijven bestaan. Doordat dit gevoel bij mij aanwezig is kan ik ook mensen begrijpen die geloven dat er meer is na dit leven.

Door mijn beroep als doktersassistente, door mijn gevoel en door mijn eigen levenservaringen weet ik dat ik met mensen een intens verdriet kan delen en hen kan begeleiden tijdens de week naar de dag van de uitvaart toe.

Ik heb inmiddels vele nabestaanden mogen begeleiden en ik weet wat dit mooie beroep persoonlijk met mij doet. Het voelt dankbaar dat ik met de nabestaanden deze weg tijdens de periode van intens verdriet mag bewandelen. Het voelt dankbaar dat zij mij het vertrouwen geven om hen in deze kwetsbare periode te begeleiden.