Kosten en verzekeringen

Een uitvaart is kostbaar. Gemiddeld zijn de kosten tussen de 5000 en 8000 euro. De kosten zijn zeer afhankelijk van uw wensen. Een aantal kosten zijn niet te voorkomen. Dit zijn kosten voor de begeleiding en verzorging, begraven of cremeren (tenzij u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap), een kist of wade, akte van overlijden, rouwvervoer, koeling of balseming.

Andere kosten die erbij komen zijn afhankelijk of u er gebruik van maakt zoals opbaren op locatie, rouwkaarten, advertentie, koffietafel etc.

Voor de begeleiding en verzorging bereken ik een vast tarief. Hiervoor mag u van mij het volgende verwachten:

  • Vast aanspreekpunt vanaf het eerste contact
  • Ik verzorg de laatste verzorging en opbaring, desgewenst samen met familie.
  • Ik regel de aangifte van overlijden bij de gemeente waar uw dierbare overleden is
  • Ik verzorg de formaliteiten rondom het begraven of cremeren
  • Dagelijks controleer ik uw dierbare
  • Ik ondersteun u bij het ontwerpen van de rouwkaart, het bidprentje of bedankkaartje, de advertentie, kerkboekje
  • Ik leg de contacten met derden zoals kerk, crematorium, uitvaartcentrum, locatie plechtigheid etc.
  • Ik help u om de juiste keuzes te maken voor de uitvaartkist, rouwauto, locatie maar ook met de invulling van de afscheidsplechtigheid en verder bij al uw andere wensen

 

Verzekerd

Wanneer u verzekerd bent voor uw uitvaart betekent dit niet dat de uitvaart ook door deze verzekeringsmaatschappij begeleid moet worden. In plaats dat u het nummer belt wat op uw polis staat belt u 06-31382708

De verzekeraar zal een bedrag aan u uitkeren, afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. U kunt bij uw verzekering informeren naar de hoogte van het bedrag dat vrijkomt bij overlijden. Desgewenst wil ik dit ook voor u regelen.