Ervaringen

Door uw ervaringen op deze website te delen kunt u andere nabestaanden helpen de uitvaartbegeleider te kiezen die bij hen past. U kunt dit doen door uw ervaring met mij te delen via de mail of via het contactformulier.

Natuurlijk wist ik al maanden dat mijn moeder niet lang meer zou leven. Ik dacht dat ik er op voorbereid was,  maar toen zij uiteindelijk overleed  was ik toch enorm geëmotioneerd.

Op zo’n moment heb je behoefte aan zekerheid. De zekerheid  en het vertrouwen dat alles wat nodig is voor een waardig afscheid goed geregeld wordt.

Het eerste contact met Sebyl Wolters  was hartverwarmend.  Zij was begripvol, zorgzaam, meelevend en zeer ervaren. Zij nam direct het initiatief, maar bleef toch op de achtergrond. Op dat moment voelde ik dat het goed zou komen, hetgeen mij rust gaf.

Aan alles werd gedacht tot in de kleinste details. Alles in overleg met de familie.

Wij kijken terug op een prachtige uitvaart. Een uitvaart waarbij wij het gevoel hebben alles zelf bepaald en geregeld te hebben maar  waarbij Sebyl onzichtbaar  op de achtergrond de regie in handen hield.

Ook de nazorg was uitstekend en de financiële afhandeling was tot in de puntjes verzorgd en conform de afspraken. Wij willen Sebyl van harte aanbevelen.

Namens de familie Hooijman, Johanna

 

21 maart 2019 stierf mijn lieve man Theo en op die dag kwam Sebyl, uitvaartbegeleidster in mijn leven. Ik had meteen een klik met haar. Ze is een hele lieve, warme vrouw. Een empathische vrouw met een groot gevoel voor waar het in het leven om draait. Samen met haar hebben wij de viering voorbereid. Werkelijk alles was bespreekbaar, niets vond ze gek. Zelf kwam ze ook met hele mooie ideeën. Mijn kleindochter Roos, 12 jaar, zei: “Oma wat leuk dat wij er ook zo bij betrokken worden”. De viering is, mede door de begeleiding van Sebyl, helemaal geworden zoals wij het graag wilden. Een prachtig afscheid waar ik nog elke dag met heel veel liefde aan terugdenk. Ook na de viering, in een periode van groot verdriet, loopt Sebyl nog een stukje met mij mee. Mijn kinderen weten, mocht mij iets gebeuren, ze Sebyl moeten bellen. En mijn zoon, 34 jaar en zijn vriendin hebben gezegd: “mama mocht ons iets overkomen wil je dan vragen of Sebyl onze uitvaart wil regelen, zij heeft dit zo liefdevol voor Theo gedaan”.

Sebyl, ik heb je ervaren als een prachtmens. Ook jij zit voor altijd in mijn hart.

Liefs Erna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Sebyl
Mijn ervaring november 2017 
Zal ik nooit vergeten ,het was geweldig  
Alles konden mijn kinderen en ik heel goed met jou overleggen 
Je was ook zeer betrokken bij me kleinkinderen 
Omdat Theo thuis was opgebaard  konden we goed afscheid nemen
Ik zal die tijd nooit vergeten  
Groetjes  Gerrie 

 

 

Het geeft rust als het geregeld is…..nu weer verder met voluit leven!

Via facebook kwam ik op de pagina van Uitvaartbegeleiding Sterrenregen terecht. Ik vond het mooi hoe Sebyl de dingen omschrijft en wat ik zo belangrijk vind…..dat ze werkt vanuit haar hart.

Toen de oproep kwam dat je je uitvaartwensen kunt vastleggen, dacht ik dan ook: “Dat wil ik, wat fijn dat dit kan!”.

Ik wilde weten hoe Sebyl over bepaalde dingen uit het leven denkt, hoe haar stem klinkt en of ik me prettig voel bij haar. Van daaruit kon ik dan beslissen of Sebyl degene is die mijn uitvaart mag gaan verzorgen.

Tijdens een boswandeling heb ik een bijzonder, open en prettig gesprek gehad. Sebyl is een lieve, warme vrouw, waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Dus voor mij was het al snel duidelijk: “Ik ga mijn uitvaart voorregelen met Sebyl!”.

Een paar weken na deze wandeling kwam ze thuis om de uitvaartwensen vast te leggen.

Ik had het wensenformulier van de website al grotendeels ingevuld. Werkelijk overal is aan gedacht en tot in detail kun je je uitvaart regelen.

Sebyl komt zelf met allerlei mooie en bijzondere ideeën. Ik vond het zo fijn dat ze niets “raar” vindt en alles voor je gaat uitzoeken.

Ik ben pas 42 jaar en niet ziek, dus ik ga ervan uit dat het nog een hele tijd gaat duren, voordat Sebyl mijn uitvaart zal begeleiden. Ik weet wel dat het dan precies zal gaan zoals ik het voor ogen heb en dat Sebyl deze taak perfect kan uitvoeren. En dat geeft zo’n goed gevoel. Nu kan ik weer verder gaan met voluit leven….heerlijk!

Bedankt, lieve Sebyl!

Simone

 

Lieve Sebyl,

Dankzij jou is de uitvaart van onze moeder precies geworden wat we wilden. Een heel persoonlijk contact gedurende de tijd voor, tijdens en na de uitvaart. Wat ik ook heel prettig vond is dat ‘het bij jou niet gaat om zoveel mogelijk dure spullen te verkopen maar dat je wel leuke ideeën hebt die bij de nabestaanden passen. In ons geval de vlinder met het kaarsje. Tessa denkt nog steeds aan oma als ze een vlinder ziet. Heel veel dank namens ons allen!

Doesburg 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebyl, bedankt voor je begeleiding naar een dierbaar afscheid. Je bent een fijne vrouw.

Lieve Sebyl, bedankt voor je fijne begeleiding, met aandacht voor kleinigheden waar wij zelf niet aan dachten.

Vielen Dank!  heeft mooi gelopen.

Lieve Sebyl, dank voor je warmte, rust, vertrouwen, begrip en prachtige ideeën, een echte Sterrenregen

Liebe Sebyl, vielen dank für deine ruhe, verständniss, geduld und einfülungsvermögen. Es fühlte gut, das du uns begleitet hast.

Dank je wel lieve Sebyl hoe je bij ons was op het laatste stukje van de reis van pa. Het is mij zeer dierbaar hoe we dit samen, met elkaar hebben gedaan  Lieve groet ❤

Azewijn, februari 2018

 

Wij waren super blij hoe jij de crematie van onze oom geregeld hebt. Dank je wel

Groetjes Mathilda en familie.

 

 

 

Lieve Sebyl,

Voor alles wat je gedaan hebt voor ons willen we je graag bedanken. We vonden het fijn dat je met ons meedacht en lieten graag vol vertrouwen alles in jou handen. Nogmaals hartelijk bedankt, het was een fijn contact.

Liefs

Apeldoorn 2017

 

Beste Sebyl

Wat waren wij blij met jou! Niemand anders had de uitvaart van pa beter kunnen verzorgen.

Bedankt voor je steun, warmte en betrokkenheid.

Wat een ideale combinatie, dat je naast je sterke sociale vaardigheden ook veel ervaring hebt als doktersassistent. Hierdoor heb je ook aandacht voor de achterblijvers.

Fijn dat je onze pa nog hebt gezien voor hij stierf. Hij kende je ook nog omdat je in het verleden in Pannerden als doktersassistent hebt gewerkt bij dokter Fizaan.

We hebben je in deze korte intensieve periode beter leren kennen, maar eigenlijk voelde het meteen ook heel vertrouwd, alsof we elkaar al veel langer kende. Je stond naast ons. Dat voelde goed.

We hadden al best wat ideeën over de uitvaart. Maar als het zover is komt er toch nog veel op je af en moet er veel geregeld worden. Dit deed je rustig en doortastend tegelijk. Je hebt heel goed geluisterd naar onze wensen, dacht met ons mee en je bent niet bang om van standaard paden af te wijken. We hebben de uitvaart kunnen vormgeven zoals wij dat voor ogen hadden. Pa zou er ook blij mee zijn geweest. Een van die dingen was dat we geen kist wilden maar een lijkwade. Lapjes door familie, vrienden en kennissen bewerkt en door onze moeder in elkaar gezet tot een wade. Dit voelde heel persoonlijk.

Dit idee hadden onze ouders eigenlijk al toen ze wisten dat de ziekte ALS terminaal was. Onze pa heeft de meeste lapjes zelf gezien en was steeds weer ontroerd door de mooie spreuken en warme gebaren. Het leverde ook mooie gesprekken op. We hadden de tijd om hierover na te denken omdat de ziekte ALS, waaraan onze pa is gestorven, een proces van aftakeling is en (nog) onomkeerbaar.

Daar waar we nog geen beeld van hadden, heb je ons goed geadviseerd. Er bleek meer mogelijk dan we in eerste instantie dachten.

De dood is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Door de manier waarop jij met de dood omgaat is dit niet alleen maar zwaar, maar ook mooi geweest.

Juul en Iris Roelofs

Waarom zou je nadenken over de dood als je nog relatief jong bent en waarom dan nu al een voorregeling?

Wanneer je enkele dierbaren zeer jong bent verloren en vervolgens zelf ook plotseling met de dood geconfronteerd wordt, dan is toch echt tijd om goed vast te leggen wat je wensen zijn. Dat dacht ik een tijdje terug. Niemand weet tenslotte wanneer je tijd gekomen is. Dat kan over 40 jaar zijn, maar het kan ook morgen zijn. Ik vind het een hele fijne gedachte dat mijn wensen vastgelegd zijn. Wanneer ik kom te overlijden, hoeven mijn nabestaanden zich niet af te vragen wat ik gewild zou hebben. Ze hebben een houvast: mijn wensenlijstje.

Om dit alles door te spreken heb ik Sebyl gevraagd een avond bij ons te komen. We hebben samen heel veel besproken in een relaxte, ontspannen sfeer en mijn wensen in een speciaal document vastgelegd. Elke 2 jaar benadert ze ons om te vragen wat de veranderingen zijn. Het blijft een dynamisch document. Ik ben namelijk een groot muziekliefhebber en mijn muziekkeuze wijzigt nogal eens. Dit schrijf ik op het document. Ook willen andere zaken nog weleens wijzigen. Je wordt ouder, maakt meer mee en dan veranderen je opvattingen, maar je ziet ook weer nieuwe mogelijkheden. Ik zorg dat ik alle wijzigingen goed noteer , zodat wanneer Sebyl mij benaderd, het document aangepast kan worden. Wanneer ik al eerder zou komen te overlijden, hebben mijn nabestaanden en Sebyl een houvast aan het door mij tussentijds gewijzigde document. Dit document ligt op een vaste plek in ons huis.

Ik hoop dat ik nog heel lang leef en dat mijn wensenlijstje wel 30 keer aangepast wordt. Maar mocht dit niet zo zijn, weet ik dat er een document is waaraan mijn nabestaanden een houvast hebben. Dit geeft mij erg veel rust. Ik wil hen namelijk niet belasten met het nemen van beslissingen, waarvan ze zich continu afvragen wat ik gewild zou hebben.

Ik heb voor Sebyl gekozen, omdat zij een warm, hartelijk, betrouwbaar en zeer discreet persoon is. Met name betrouwbaar en discretie vind ik erg belangrijk in een mens en zeker in een uitvaartbegeleider. Ze heeft ons alle mogelijkheden laten zien en daarbij ook heel veel zaken waarvan ik niet wist dat het kon. Ook staat ze open voor mijn ideeën en opvattingen. Ze maakt dat de dood/uitvaart,  iets is waar jezelf de regie over hebt, hoe moeilijk dit onderwerp ook is.  Zo weet ik dat alles, écht alles, zo zal gebeuren zoals ik het graag wil. Een enorme geruststelling.

Sonja Franken

 

November 2016, ik zat toen net 1 dag in Amerika. Ik hoorde via de telefoon dat mijn alleenstaande broer plotseling
overleden was. Diep triest, maar mijn zorg ging meer uit naar mijn moeder van 88 jaar. Gelukkig hadden we
goed contact met Sebyl. Zij heeft dit geweldig aangevoeld en opgepakt. Uiteraard verwonderde ons dat niets gezien
haar achtergrond. Met veel gevoel en zorg heeft ze de uitvaart, maar vooral de begeleiding van mijn moeder, in goede
banen weten te brengen. We zijn allemaal super dankbaar voor dat wat ze heeft gedaan tijdens deze moeilijke periode.
Alles kon besproken worden. Zelfs tijdens haar verjaardag…  Sebyl, Bedankt . Hoop dat we je op deze wijze voorlopig
niet meer nodig hebben. Maar …  dan weten we je weer te vinden.

Fam.Koning

 

 

Lieve Sebyl,

 Duizendmaal dank voor de geweldige begeleiding na het overlijden van mijn vader. Een paar dagen voor zijn overlijden ben je langs geweest om zijn uitvaart samen met hem te bespreken op zijn verzoek. Hoe mooi was het dat je toen meteen dingen bent gaan regelen en hem kon doorgeven voor zijn overlijden dat dit geregeld was. Dit gaf hem rust. Het moment van overlijden kwam al sneller dan verwacht, we belden je en je was er heel snel. Samen met mijn zus en mij heb je ons waardig en liefdevol door deze periode geholpen. Door jou betrokkenheid en steun hebben we er met zijn allen een mooi en bijzonder afscheid van gemaakt. Dit heeft ons ontzettend geholpen in het rouwproces. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat stond je voor ons klaar. Het voelde zo vertrouwd en goed om dit samen met jou te doen. Een dikke tien voor je begeleiding!!!!

Knuffel Natascha Buiting-von der Linden

 

sunset-500x300Lieve Sebyl.

Vanaf de dag van vandaag is de cirkel rond. Papa heeft zijn laatste bestemming bereikt. Zijn as is vanmorgen uitgestrooid in zijn geliefde Indonesië. De zee heeft hem meegenomen op zijn verdere reis.
Ik wil je bedanken voor je fijne begeleiding. Je hebt ons geholpen door een verdrietige tijd. Was verstandig als het moest omdat de emoties soms hoog zaten. Was er om te troosten en een goed gesprek.  Je hebt de dingen voor ons geregeld die belangrijk waren en ons geholpen met wat te doen. We zijn je dankbaar voor wat je hebt gedaan. Persoonlijk ken ik je van de carnaval , het vieren van een feestje. Omdat ik je daar van kende vond ik het super fijn dat je er ook was in deze tijd. De andere kant. Het afscheid nemen van papa.
Dankjewel dat je er voor ons was. ❤❤ Je hebt het super gedaan.

Petra Ambting